Tar avstånd från partiväns åsikt

Publicerad

KARLSKRONA | På Facebook gillade SD-politikern Paul Cederholm idén att ta med skjutvapen till det invandrartäta området Kungsmarken.
– Oerhört allvarligt, säger Ola Svensson, distriktsordförande i Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraten Paul Cederholm i Karlskrona sitter som ledamot i både tekniska nämnden och miljö- och byggnadsnämnden. Och när en vän till honom nyligen skrev på Facebook att han tänkte besöka Kungsmarken och då kunde behöva en så kallad Gatling Gun, en kulspruta, så gillade Cederholm den kontroversiella statusuppdateringen.
– Det är mycket saker jag gillar på Facebook. I det här fallet betyder det ingenting. Det är som att gilla att någon ”tar en grogg” eller ”klappar sin katt”, säger Paul Cederholm till Blekingenytt.

Att SD-politikerns gilla-markering kan tolkas som att han tycker det är en bra idé att använda vapen i Kungsmarken förstår han inte alls.
– Du får tolka det som du vill. Jag är emot våld och har många invandrarvänner. Ibland gillar jag vissa inlägg av vissa personer, det är inte mer med det.

Men Sverigedemokraternas Blekingeordförande Ola Svensson ser tvärtom mycket allvarligt på agerandet.
Nu på förmiddagen träffar han Cederholm för att diskutera partivännens aktiviteter på Facebook.
– Det finns naturligtvis inget försvar alls för detta. Jag tycker att det är så allvarligt att det är en fråga vi måste diskutera i distriktet. Jag vill beskriva det som otroligt omdömeslöst, säger Ola Svensson.

Martin Hult
martin.hult@svt.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer