Janne Gunnarsson är en av spelarna som kommer på 90-årsjubileet. Foto: Privat

Tennislegendarerna återvänder till Olofström för jubileum

Uppdaterad
Publicerad

I dag firar Olofströms Tennisklubb 90 år. Då kommer alla de kända tennisspelarna från klubben tillbaka för att ta sig an alla som vågar på tennisbanan.

– Vi hoppas att det kommer mycket folk och ungdomar som vill spela med stjärnorna. Det ska bli jättekul nu när proffsen kommer och får visa upp sig, säger Bengt Gervén, ordförande i klubben.

Klubben började 1929, och hade som mest nästan 500 medlemmar. På senare tid har klubben minskat drastiskt i storlek. Det hoppas klubben kunna ändra på nu.

Bland stjärnorna som dyker upp finns Magnus Larsson, Janne Gunnarsson, bröderna Geiwald och Niclas Kroon bland många fler.

– Vi hälsar alla välkomna vid klockan 15. Då kommer alla som vill få möta de gamla proffsen. De kommer senare att spela uppvisningsmatcher mot varandra, då är det lite prestige på spel. De snackar mycket nu om att de måste träna, säger Bengt Gervén, ordförande i klubben.

Efter spelandet så ska klubben hålla en konsert flera artister, och även bjuda på middag.

– Det ska bli jätteroligt att återse alla. Jag hoppas att vi kan få fart på klubben igen, säger Janne Gunnarsson, som är en av tennislegenderna som återvänder till Olofström för jubileet.

– Jag har många minnen från klubben. När jag var liten cyklade jag alltid till tennisbanan efter skolan, så den betyder otroligt mycket. Jag har klubben att tacka för min karriär, säger Janne Gunnarsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Olofström

Mer i ämnet