Foto: SVT

Kommunen betalade ut lön till anställda som slutat

Publicerad

Vid flera tillfällen har tidigare anställda i Karlskrona kommun fortsatt att få löneutbetalningar som om de fortfarande jobbade kvar. Det har bara uppmärksammats när de själva hört av sig till kommunen.

Flera allvarliga brister inom Karlskrona kommuns lönehantering har nu lyfts fram i ljuset. Det har funnits bristande kontroll och tillsyn, vilket har lett till allvarliga och kostsamma felutbetalningar.

Bland annat har ett antal tidigare anställda i kommunen fortsatt att få lön – trots att de har sagt upp sig. Det har kunnat ske då kommunens löneavdelning aldrig fått information från cheferna om att personerna slutat.

– Om uppgifterna stämmer är det såklart väldigt allvarligt, men vi har inte fått ta del av revisionsrapporten ännu och kan därför inte kommentera den, säger Carl-Martin Lanér, kommundirektör.

Det enda sättet det har uppmärksammats på är när de före detta anställda hört av sig till kommunen om de felaktiga utbetalningarna – något annat sätt att identifiera felutbetalningarna finns inte, enligt den revisionsrapport som offentliggörs i dagarna.

Samtliga som kommunen känner till har fått felaktigt utbetalda löner har betalat tillbaka beloppet. Det framgår dock inte hur stort mörkertalet kan vara.

LÄS MER: Omfattande lönekaos avslöjat – kostar skattebetalarna miljoner

Vet du mer? Tipsa oss!

Visa

Har du drabbats av felaktiga löner – eller har du andra tips? Kontakta reportrarna via mejl, eller skriv till tipsaoss@svt.se.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lönekaoset i Karlskrona kommun

Mer i ämnet