Foto: Privat / SVT

Tipsare kräver henne på pengar

Uppdaterad
Publicerad

Först blev Rose-Marie Bjäreklint bestulen på sina tre labradorer. Nu blir hon nedringd av personer som sett hundarna – och kräver prispengar för tipsen.

Det har snart gått två dagar sen Rose-Marie Bjäreklint tvingades åka hem till Skåne från hundutställningen i Ronneby utan sina tre labradorer. Enzo, Leo och Lisa försvann från sina burar mitt under söndagseftermiddagens final.

Sen dess har telefonen gått varm hemma hos Rose-Marie Bjäreklint. Personer ringer och berättar att de har sett hennes hundar på olika ställen.

– Sen frågar de om hur mycket prispengar de får för tipsen. Det är lite jobbigt. Jag försöker behålla ett lugn och har börjat hänvisa dem till polisen, säger Rose-Marie Bjäreklint.

Hundburar hittade vid färja

I natt har hon varit vid färjeläget i Trelleborg tillsammans med tullen och polisen. De hade hittat hundburar intill några lastbilar och kontaktade därför Rose-Marie Bjäreklint.

– Det var ingen av mina burar. Däremot var det en skåpbil som varit vid utställningen i Ronneby som var listad på en färja över till Rostock. Vi får se vad den informationen leder till, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.