Bilden är en arkivbild. Foto: TT

Tjuvar slog till mot båtklubb i Ronneby

Uppdaterad
Publicerad

Flera båtar i småbåtshamnen i Slättanäs har fått sina bränsletankar stulna. Nu skärper båtsällskapet bevakningen av hamnen.

Under onsdagskvällen möttes medlemmarna i Slättanäs båtsällskap av en obehaglig överraskning: i flera av båtarna hade det varit inbrott. I samtliga fall har tjuvarna varit ute efter bränsletankarna.

– Vi tror det hände natten till onsdag. Igår kväll kom det meddelanden på vår sida på Facebook om att det varit inbrott så jag åkte ner till hamnen direkt, säger Jan Blom från klubbens bevakningskommitté, som själv var drabbad.

Exakt hur många båtar som tjuvarna slog till mot är oklart, men under torsdagsmorgonen uppskattar man antalet till mellan åtta och tio.

Skärpt bevakning

– Vi har bevakning om nätterna och vi kommer att skärpa till den. Det är inte första gången något sådant händer, det har hänt ett par tre gånger förut, säger han.

I fredags upptäcktes det att gasreglage försvunnit från flera båtar i centrala Karlskrona. Polisen lyckades senare gripa två män, och beslagtog i samband med detta 15 gasreglage.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.