Tomas Ledin. Foto: TT/Anders Wiklund

Ledin ställer in turné – kommer inte till Skärgårdsfesten

Uppdaterad
Publicerad

Tomas Ledin skulle åkt ut på sommarspelningar och bland annat besökt Karlskrona skärgårdsfest och Sofiero i Helsingborg. Men hela turnén har ställts in. Orsaken: coronapandemin.

I början på februari stod det klart att den folkkäre artisten skulle komma till Karlskrona i början av augusti. Men under tisdagen kom ett kontrabesked. Hela turnén i Sverige, Finland och Norge ställs in och skjuts upp till sommaren 2021. Enligt Ledin ska redan köpta biljetter gälla även då.

Artisten skriver själv på Facebook:

Corona i Blekinge

”Anledningen känner vi alla till och bara tillsammans kan vi ta oss igenom den här prövande tiden. Skickar därför en innerlig och varm hälsning till alla inom sjukvården och till alla som finns där för sina nära och kära. Ni är våra stora hjältar. Och naturligtvis, en hälsning till alla er som sett fram emot de nu framflyttade konserterna. Förhoppningsvis ses vi nästa sommar – Håll ut !”

Det finns dock ännu inga besked om själva skärgårdsfesten i Karlskrona.

”Vi fortsätter för fullt med förberedelserna inför Karlskrona Skärgårdsfest 2020 och ser fram emot att uppleva en fantastisk festival med er sommar”, skriver de ansvariga på evenemangets hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet