Bruket i Ronneby. Foto: SVT

Tonårsflickor ofredade på ungdomsdisko

Publicerad

Två flickor har anmält att de blivit ofredade på ett disko i Ronneby under lördagskvällen.

Den ena anmälan gäller en 14-årig flicka som uppger att hon blivit omringad av en grupp killar på dansgolvet. En av killarna ska ha kramat tjejen kraftigt och vägrat släppa trots flickans uppmaningar. Hon ska också ha blivit slickad i ansiktet och blivit tafsad på rumpan. Händelsen rubriceras som sexuellt ofredande.

14-åringens kompis, en 15-årig flicka, uppger att hon blivit fasthållen på dansgolvet och inte kunnat ta sig loss, den händelsen rubriceras som ofredande.

Enligt Malin Pernborn som är jourhavande förundersökningsledare finns det goda chanser att kunna identifiera killarna. Om det är samma personer som gett sig på de två flickorna är oklart. Flickorna har uppgett att de känt stort obehag vid händelserna på Brukets ungdomsdisko i Ronneby.

Fördes ut från lokalen

Studieförbundet NBV som var en av arrangörerna uppger under söndagen att gänget med killarna blev utslängda efter det inträffade. De blev inte insläppta igen och anmälan till polisen gjordes.

– Barn, unga och föräldrar ska kunna känna sig säkra med att liknande evenemang i framtiden är trygga. Genom att visa att det är något vi tar på största allvar och om det skulle inträffa så agerar vi kraftfullt, skriver Emanuel Norén verksamhetsutvecklare på Studieförbundet NBV i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer