Blekinge tingsrätt. Foto: Johan Nilsson/TT

Elvaåring rånad på elsparkcykel – tonårsduo åtalas

Uppdaterad
Publicerad

I maj blev två tonårspojkar attackerade, hotade och rånade på Ronneby Golfklubb. Nu åtalas en äldre pojke efter flera brottsfall i staden.

Det var den 21 maj som flera brott inträffade i Ronneby och därför åtalas en pojke i tonåren för olovlig körning och två fall av rån. Han ska ha kört en klass 1-moped utan att ha haft rätt till detta på Karlskronavägen, vilket han erkänt.

Däremot nekar han till att tillsammans med en annan person ha kommit över en elsparkcykel värd 2 600 kronor från en elvaåring på Nedre Brunnsvägen. Detta ska ha skett genom att han örfilade elvaåringen i ansiktet och tvingade till sig elsparkcykeln.

Hot och våld

Tonåringen nekar även till att han och den andra personen tvingat till sig mobiltelefoner med skal, hörlurar, en keps, bankkort och en mopedbilsnyckel från två yngre pojkar på Ronneby Golfklubb. De ska dessutom ha tvingat killarna att överföra 1 610 kronor till honom innan de lämnade platsen på mopedbilen de stal.

De två pojkarna som rånades ska ha blivit fasthållna, slagna i ansiktet och på kroppen samt med en golfklubba innan de puttades ner i ett vattenfyllt dike. Därefter blev de hotade med ytterligare våld och sakerna som stals hade ett värde på minst 90 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.