Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Emma Stjernlöf (M), ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden. Foto: SVT

Toppmoderaten vägrar svara på SVT:s frågor

Publicerad

Hård kritik riktas mot Emma Stjernlöf (M), ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Blekinge. Hon pekas ut av flera källor som orsaken bakom att Lars Almroth tvingades gå, men vägrar svara på SVT:s frågor.

Utåt sett har Alliansen, med regionrådet Alexander Wendt (M) i spetsen, menat att orsaken till Lars Almroths plötsliga avsked är att det råder ”olika syn på hur hälso- och sjukvården i Blekinge ska utvecklas”.

I dag har SVT kunnat avslöja hur allt bottnar i en konflikt mellan Lars Almroth och hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Emma Stjernlöf (M), som enligt flera källor anses skylla problem på tjänstemän och inte ta ansvar för sina egna politiska beslut.

Vägrar svara

SVT Nyheter Blekinge har vid ett flertal tillfällen försökt få kontakt med Emma Stjernlöf för en kommentar, men hon svarar inte i telefon. När vi besöker henne på hennes arbetsplats meddelar hon via sin politiska sekreterare att hon inte har några kommentarer med hänsyn till att det är ett pågående ärende.

Och nu väcks ytterligare kritik från oppositionen.

– Lägg korten på bordet och förklara vad det är som har skett. Det blir mer och mer besynnerligt för varje dag som går, säger Markus Alexandersson (S).

Se mer i klippet ovan.

Markus Alexandersson (S) Foto: Region Blekinge

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sjukhuschefen sparkad

Mer i ämnet