Bilder från polisens förundersökning kring den uppmärksammade tortyrmisshandeln 2016, där den nu brottsmisstänkte 30-åringen var en av två huvudmän. Foto: Polisens förundersökning

Tortyrmisshandlade knarktjuv – misstänks för nya narkotikabrott

Publicerad

För fyra år sedan dömdes 30-åringen till fängelse för en tortyrliknande misshandel av en man som stulit narkotika.

Nu har mannen avtjänat sitt straff – och misstänks för en serie nya knarkrelaterade brott.

Den i dag 30-årige mannen, hemmahörande i östra Blekinge, dömdes 2016 till fem års fängelse för att ha varit drivande i en grov misshandel som inträffade i februari samma år. Totalt sju personer åtalades efter händelsen, där offret förnedrades och plågades med ett hundkoppel, ett aluminiumrör och en kolsyrepistol. 

Bakgrunden var att offret stulit cirka tusen narkotikaklassade tabletter av 30-åringen, som vid tidpunkten disponerade den bostad där den utdragna misshandeln sedan skedde.

Mannen släpptes för en tid sedan ur fängelset, men greps i veckan misstänkt för två fall av narkotikabrott och ett fall av försök till narkotikabrott.

Också en bekant till 30-åringen – en man i 60-årsåldern – misstänks för motsvarande brottslighet på samma adresser.

Båda begärdes häktade under fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.