Tosia bonnadan för nära spåret – Öresundstågen stoppas

Publicerad

På grund av marknad och tivoli för nära spårområdet i Ronneby är samtliga Öresundståg inställda mellan Karlskrona och Karlshamn fram till söndag kväll, skriver Blekingetrafiken.

Stadsfestivalen Tosia bonnadan har firats i Ronneby i 170 år och lockar besökare från när och fjärran. Men placeringen av tivolit har i år ställt till problem.

– Man har placerat ett tivoli på bägge sidor om järnvägen. Folk springer hej vilt över spåret, säger Mats Olsson på Skånetrafiken.

Som en följd av detta har Trafikverket och tågbolaget Transdev beslutat att stoppa Öresundstågen mellan Karlshamn och Karlskrona, fram till söndag kväll.

– Så fort folk går över spåret måste man stanna allt. Man får inte iväg tågen. Så man fattade beslut att det inte gick, säger Linda Korsvall.

”Aldrig haft problem”

Tidigare år har Öresundstågen kört långsamt förbi festivalen, och så var planen i år, säger Anna Claesson på Blekingetrafiken.

– Tosia bonnadan har varit i många år, men vi har aldrig haft de här problemen tidigare.

Resande hänvisas till pendelbussar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer