Trafikproblem efter flera olyckor på E22

Uppdaterad
Publicerad

Under mindre än en timme inträffade tre trafikolyckor på E22 öster om Ronneby på måndagskvällen. I samband med bärgningsarbetet var vägen helt avstängd.

Vid 17-tiden på måndagseftermiddagen inträffade en trafikolycka på E22 vid Trafikplats Ronneby östra i riktning mot Kalmar. Det var två personbilar som kolliderade och passagerarna klarade sig med lättare skador.

En halvtimme senare kom larm om ytterligare olyckor i höjd med Ronneby.

– Det hade varit någon kökkrock och sedan hade det varit någon som försökte vända på E22:an och då blev det en kraftigare kollision. Ihop med detta hade någon fått väja och då kolliderade en lättare lastbil och en personbil, säger Stefan Sjöholm, räddningstjänsten östra Blekinge.

”Folk kör nära varandra”

Vägen stängdes av helt i samband med bärgningen men öppnades igen strax efter 18:30. Men det var fortsatta framkomlighetsproblem i östergående riktning.

– Jag tror att det är köerna som gör att folk kör lite väl nära varandra tyvärr och sedan är det väldigt mörkt ute just nu, säger Stefan Sjöholm.

Någon person ska enligt räddningstjänsten ha tagits om hand om av ambulans.

Trafiken ska nu åter rulla som vanligt igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.