Här fastnar lastbilarna på E22 i snöovädret

Uppdaterad
Publicerad

Snöovädret som dragit in över Blekinge har orsakat problem i trafiken. En skolbuss med barn i hamnade i diket vid Sandbäck och i Ronneby fastnade flera lastbilar på E22:an.

Trafikproblemen började under onsdagseftermiddagen, bland annat då en skolbuss glidit av vägen vid Sandbäck på väg 15. Enligt polisen var fem barn och chauffören involverade men ingen ska ha undersökts av ambulans.

Flera lastbilar körde fast och blockerade påfarten på E22 vid trafikplats Ronneby V riktning mot Kristianstad. Även i höjd med Listerby fastnade flera fordon på E22 under onsdagskvällen.

Fortsatta problem under torsdagen

Under torsdagsmorgonen har flera larm om översvämmade byggnader på Hasslö och Sturkö kommit in till räddningstjänsten. Trafikverket meddelar även att finns stillastående fordon på E22 både vid Fågelmara och Ronneby som kan påverka framkomligheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.