Trafikverket ställer in alla nya körprov och teoriprov under hela april månad – efter coronavirusets utbrott. Linnea Herrlin är en av dem som påverkas. Foto: SVT

Riskerar sommarjobbet om hon kuggar på uppkörningen

Publicerad

Mycket står på spel för 17-åriga Linnea Herrlin i Sölvesborg. Kuggar hon på uppkörningen i vår går hon inte bara miste om körkortet, hennes sommarjobb ligger också i farozonen.

Linnea Herrlin fyller 18 innan sommaren och hennes plan har länge varit klar. Under våren ska hon klara uppkörningen, ta sitt körkort och sedan sommarjobba på mack i Karlshamn. 

Det hon inte hade räknat med var coronapandemin. Eller Trafikverkets beslut att stoppa alla nya uppkörningar. 

Corona i Blekinge

Beslutet gäller tills vidare.

Kanske bara en chans

Det gör att Linnea Herrlin kanske bara får en chans att ta sitt körkort eftersom redan bokade uppkörningar genomförs som planerat. 

– Jag har fått ett sommarjobb på en mack i Karlshamn och i och med att jag bor i Sölvesborg kommer jag inte kunna jobba som jag ska utan ett körkort, säger hon. 

Hon är orolig för framtiden och vad som händer om hon kuggar. 

– Kommer jag ha en möjlighet att boka om ett nytt prov? Ovissheten är jobbig och jag känner verkligen pressen, säger Linnea Herrlin. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet