Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mannen åtalas bland annat för att gjort Hitlerhälsning mot pridetåget. SVT fångade mannen på bild innan han greps av polis. Foto: SVT

Här fångar SVT:s kamera mannens Hitlerhälsning mot Prideparaden

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern åtalades i dag för en serie brott – bland annat ska mannen ha förföljt en SVT-reporter och gjort en Hitlerhälsning mot Prideparaden i Karlskrona.

Det var i maj i år som SVT-journalisten stötte ihop med mannen på stan. Därefter följde mannen efter journalisten till redaktionen på Högabergsgatan. Polis och väktare fick komma till platsen efter att mannen trängt sig in i receptionen och vägrat lämna lokalen.

Han åtalas för ofredande samt obehörigt tillträde till skyddsobjekt.

Mannen har tidigare åtalats och dömts för att ha tagit sig in i Sveriges Radios lokaler där också SVT:s journalister arbetar.

Nazistgester mot prideparaden

I juli omhändertogs mannen efter att han mitt under prideparaden i Karlskrona gjort nazistgester mot paraden. Men blev omhändertagen snabbt av polis som var på platsen. Han åtalas här för hets mot folkgrupp.

Hot mot tjänsteman

I samband med flera omhändertagande enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, ska mannen ha hotat både polis och arrestvakter.

Vid ett tillfälle ska mannen ha sagt att han skulle slita upp hans halspulsåder med händerna efter att han skurit upp halsen med en kniv samt skjuta honom två gånger i huvudet med en pistol. Han åtalas nu för fyra fall av hot mot tjänsteman.

30-åringen åtalas också för flera fall av ringa narkotikabrott och narkotikabrott. Han erkänner delar av åtalet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.