Christian och Batuhan Konakci gifte sig 2018. Först nu, 2021 har Batuhan får uppehålls- och arbetstiilstånd i Sverige. Foto: Henrik Friberg/SVT

Gifte sig för tre år sedan – först nu får paret flytta ihop

Uppdaterad
Publicerad

Christian och Batuhan Konakci gifte sig 2018 och sedan dess har de kämpat för att få flytta ihop i Sverige. Nu har beskedet de väntat på äntligen kommit – Batuhan får uppehålls- och arbetstiilstånd.

SVT har tidigare berättat om paret Konakcis kamp för att få flytta ihop i Sverige. De gifte sig 2018 i Sverige men Batuhan fick inget uppehålstilstånd och fick återvända till Turkiet. Anledningen var att Christian var pensionär och Migrationsverket ansåg att han hade för låg pension för att kunna försörja dem båda. Nu har myndigheten ändrat sig.

– Det känns fantastiskt. Efter flera extremt stressande och svåra år kan vi börja leva livet, säger Christian Konakci.

Batuhan Konakci jobbar som engelskalärare i Turkiet och så snart treminen är över så packar han sina väskor för att flytta till Karlskrona.

– Jag har en känsla av att de tre månaderna kommer kännas längre än de tre åren, säger Christian Konakci.

Se mer med Christian Konakci i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.