Tre bränder i Karlskrona – inom tolv minuter

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit varmt i länet och samtidigt torrt ute i skog och mark. Under måndagskvällen fick räddningstjänsten i Karlskrona kommun det bevisat när det kom in tre larm om bränder – inom loppet av tolv minuter.

Det var vid 20-tiden som det slog till och det första larmet kom från Duverum utanför Jämjö, längs med sträckningen av nya E22.

Där uppstod en terrängbrand på uppskattande 120 kvadratmeter. Räddningsstyrkan hade ungefär en timmes släckningsarbete framför sig innan de kunde lämna platsen.

Bara sex minuter efter att första larmet kom, kom det andra.

Brand i papperskorg

Den här gången var det från järnvägsstationen på Trossö, där det brann i en papperskorg. Räddningstjänsten fick rycka in, men det ska ha varit en enkel insats.

20:17 kom ytterligare ett brandlarm, från Garpahamnen på Hasslö. Där ska det uppstått en terrängbrand på cirka 100 kvadratmeter, men man släckte fort och återgick till station.

Enligt polisen finns inga misstankar om brott kopplade till någon av bränderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.