Sophia Ahlin, ordförande för Karlskrona Pride. Foto: SVT

Tre månader till omtalad prideparad: ”Räknar med 5 000 personer”

Uppdaterad
Publicerad

Om drygt tre månader är det dags för den uppmärksammade prideparaden i Sölvesborg. Hittills har en anmälan med 170 deltagare kommit in, men arrangören Sophia Ahlin tror på drygt 5 000 deltagare.

Det var i höstas som idén till en prideparad i Sölvesborg föddes hos Sophia Ahlin, som en motreaktion på att det politiska styret i Sölvesborg tog ett beslut om att prideflaggor inte skulle hissas på kommunala byggnader.

Paraden, som går av stapeln den 29 maj, har väckt mycket uppmärksamhet i sociala medier.

– I de mer formella Facebook-grupperna är det över 10 000 personer som anmält att de vill gå i paraden, säger Sophia Ahlin.

170 anmälda – hoppas på 5 000

Nyligen har den anmälan som gäller för större sektioner, som har fordon och går under en organisations namn, öppnat. Hittills har en anmälan från Miljöpartiet kommit in med 170 deltagare.

Är ni oroliga för att ni inte ska få in så många anmälningar som ni trodde från början?

– Jag tror aldrig jag har sett Miljöpartiet gå så många i en sektion, så det bådar ju gott inför kommande anmälningar. Vi räknar med att det kommer cirka 5 000 personer, säger Sophia Ahlin.

Sophia Ahlin tror att anmälningarna kommer trilla in ett par veckor innan paraden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer