Foto: TT

Tre nya misstänkta coronafall i Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Det finns nu tre nya misstänkta coronafall i Blekinge. Det är personer som rest i de områden där viruset spridit sig som uppvisat symptom som har testats. På torsdagsförmiddagen visade det sig att proverna var negativa.

Tre personer, som har rest i Italien där det just nu sker ett utbrott av coronavirus, har kontaktat sjukvården med symptom. De har nu testats och provsvar väntas på torsdagseftermiddagen, något som Sydöstran var först med att berätta.

– De har symptom, men är inte allvarligt sjuka i dagsläget, säger Bengt Wittesjö, smittskyddsläkare i Blekinge till Sydöstran.

Sammanlagt är det därmed fem personer i Blekinge som misstänkts vara smittade av coronavirus. De första två visade sig vara falskt larm, skriver Sydöstran.

Personerna befinner sig hemma och har uppmanats att inte vistas utomhus för att minska risken för smitta.

Senare på onsdagseftermiddagen berättade Wittesjö att provsvaren blev försenade. Besked gällande de tre personernas tillstånd skulle meddelas på torsdag förmiddag och då visade det sig att de var negativa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.