Bilden är tagen i centrala Sölvesborg strax efter att flera ungdomar drabbat samman i ett större bråk Foto: Jens Christian

Fyra gripna efter storbråk i Sölvesborg – flera skadade

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer har anhållits efter ett större bråk på en cykelväg i centrala Sölvesborg på fredagskvällen. Polisen uppger att det har använts olika former av tillhygge. En av de skadade ska vara en 18-årig man.

– Varför personerna slogs är lite oklart, säger Evelina Olsson vid Blekingepolisen.

Polisen larmades klockan 21.22 på fredagen om ett bråk mellan flera personer på cykelvägen mellan matbutikerna Ica och Netto i den centrala delen av Sölvesborg.

I samband med bråket ska fyra personer ha skadats och förts till sjukhus. Enligt polisen var två av dem tidigt på lördagsmorgonen kvar på sjukhus.

– Vi har flera patruller på plats som söker av området och hör vittnen, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisregion Syd.

Oklart motiv

Varför bråket uppstod och hur många inblandade är sent på fredagen inte klarlagt. Men fyra personer greps av polisen och enligt polisens inre befäl i Karlskrona ska de ha blivit anhållna misstänkta för grov misshandel.

– Det ska ha varit tillhyggen inblandade, säger Olsson.

Ett område runt Järnvägsgatan spärrades av strax efter händelsen. Samtliga inblandade personer är enligt polisen yngre män.

Har lämnat sjukhuset

På söndagen släpptes en av de fyra gripna personerna medan en annan man togs in till polisstationen. Totalt sitter nu fyra personer anhållna misstänkta för grov misshandel.

Ingen av de misstänkta är längre kvar på sjukhuset utan har fått lämna utan allvarligare skador enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.