Polisavspärrningar efter måndagens knivbråk i Olofström. Foto: Peo Möller / Topnews

Fem anhållna efter knivdåd i Olofström

Uppdaterad
Publicerad

Tre skadade, flera gripna och nattarbete för polisen. Sent under måndagskvällen fick polisen rycka ut till ett knivslagsmål i Olofström.

Tre personer fördes sent på måndagskvällen till sjukhus efter ett knivbråk i Olofström i Blekinge.

Fyra män anhölls vid sjutiden på morgonen och polisen utreder händelsen som mordförsök och försök till grov misshandel.

– En ska vara mer allvarligt skadad än de andra två, samtliga tre är förda till sjukhus. Vi har spärrat av en misstänkt brottsplats vid Ingenjörsgatan i Olofström och påbörjat utredningsarbetet där genom att säkra brottsplatsen och hålla förhör, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisregion Syd, vid midnatt.

Har lämnat sjukhuset

De tre som förts till sjukhus i Kristianstad och Karlskrona är i övre tonåren och har alla skador från någon typ av kniv. De har hörts av polis och kunde lämna sjukhus på tisdagsmorgonen efter att ha fått vård. Polisen har beslagtagit två knivar, men det är oklart om det är de som använts i slagsmålet.

Polisen är fåordig om utredningen.

– Det är för tidigt då utredningen är i sin linda, säger Magnus Lautin, inre befäl i Kristianstad.

Femte person anhållen

På onsdagseftermiddagen anhölls en femte person som ska ha varit inblandad i knivbråket. Under torsdagen kommer de anhållna att förhöras igen innan åklagaren tar ett beslut om en eventuell häktningsframställan.

– Det är flera personer som har gjort iakttagelser. Samtliga inblandade måste ju få lämna en grundlig redogörelse för vad som har hänt på platsen, säger åklagare Stina Brindmark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.