Foto: Johan Nilsson/TT

Tumult i bostad i Olofström – fem personer anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer sitter anhållna efter tumult i en bostad i Olofström under natten till söndag. En av dessa är offret själv och en av männen som misstänks för att ha trängt sig in i bostaden fick föras till sjukhus med allvarliga skador.

Strax efter klockan fyra på morgonen larmades polis till en fastighet i de norra delarna av Olofströms kommun, där flera personer enligt en uppringare hade tagit sig in och hotat en person.

I samband med händelsen så skadades en person och fick föras till sjukhus i ambulans. Det visade sig senare vara en av de män som misstänks ha trängt sig in i bostaden. Enligt polisen bedöms hans skador vara allvarliga men inte livshotande.

Olofström

Tre personer greps i samband med polisens insats och misstänkta för olaga hot, grovt hemfridsbrott, samt försök till grov misshandel. Senare under dagen greps ytterligare två personer.

Oklara omständigheter

Senare på kvällen uppdaterade polisen att det är fyra personer, tre män och en kvinna, som är misstänkta för grovt hemfridsbrott, grovt olaga hot och grov misshandel.

En man som också är målsägande i ärendet är misstänkt för grov misshandel mot två av männen som misstänks ha trängt sig in i hans hus.

De inblandade är i 20- 30-årsåldern och är bekanta med varandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Olofström

Mer i ämnet