Tredje dos till alla över 18 år – så planerar Region Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Folkhälsomyndigheten meddelade tillsammans med regeringen under onsdagen att alla över 18 år ska erbjudas en tredje dos vaccin mot covid-19. Regionen planerar nu för hur man på bästa sätt ska genomföra vaccinationerna i Blekinge.

Regeringen har nu tagit beslut om att följa Folkhälsomyndighetens rekommendation om att erbjuda en tredje dos vaccin mot covid-19 – till alla medborgare över 18 år.

– Rekommendationen är att den ska ges sex månader efter den andra dosen, sa socialminister Lena Hallengren på pressträffen under onsdagsmorgonen.

I dag erbjuds alla över 65 en tredje dos. Näst på tur blir personer som får LSS-insatser, de som ingår i medicinska riskgrupper samt alla mellan 50–64 år, enligt Folkhälsomyndigheten.

– Därefter kan man gå vidare med erbjudande om påfyllnadsdos för resterande i befolkningen som är 18 år eller äldre, säger generaldirektör Karin Tegmark Wisell.

I klippet: Blekinges vaccinsamordnare Anna Tegel berättar hur planen ser ut för tredje dosen till alla över 18 år

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.