Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Här är vi begränsat med poliser och då får vi verkligen följa ärendena från start till slut, säger Sandra Persson som är en av dem som återvänt till hemstaden Ronneby. Hör henne i klippet. Foto: Martin Axelsson Därth/SVT

Efter trendbrottet: Självklart för polisen Sandra, 29, att återvända till Ronneby

Publicerad

Genom ett fokus på lokal rekrytering har Blekingepolisen lyckats vända trenden av lågt söktryck. Fler polisstudenter har fått upp ögonen för att jobba i ett mindre län. En av dem är Sandra Persson, 29 år, som nobbade storstäderna för hemstaden Ronneby.

Många på polisutbilldningen i Växjö ville söka sig till storstäder med mer kriminalitet, men Sandra Persson var fast besluten om att återvända till Blekinge. I mindre polisområden får man testa på fler arbetsuppgifter och följa ärenden, berättar hon.

– I en storstad kanske man får jobba med mindre, liknande ärenden. Här är vi begränsat med poliser och då får vi verkligen följa ärendena från start till slut, säger hon till SVT Nyheter Blekinge.

Fördelar och nackdelar

Samtidigt finns det nackdelar att arbeta i den egna hemstaden.

– Det är en ganska liten stad så man blir lätt igenkänd, säger Sandra Persson.

Hör mer om hur det är att arbeta som ny polis i Blekinge i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.