Einár är en av artisterna som kommer till det nya gratisinslaget under Skärgårdsfesten. Foto: Pressbilder

Trots miljöfestivalens avhopp – blir gratisfestival i Hoglands park

Uppdaterad
Publicerad

Miljöfestivalen Live Green har ställts in i år eftersom arrangörerna känt sig motarbetade av kommunledningen och ansvariga för Skärgårdsfesten. Nu lanserar Skärgårdsfesten ett nytt gratisinslag i Hoglands park under festivalen – något som var okänt för ledningen för Live Green.

Klimatfestivalen har under åtta år varit ett gratisinslag i Hoglands park under Skärgårdsfesten men för några veckor sedan meddelade arrangörerna att det inte blir någon festival i Karlskrona i år. Detta eftersom arrangörerna i flera år känt sig förminskade och motarbetade.

Nu står det klart att Skärgårdsfesten kommer att anordna ett eget gratisinslag i Hoglands park som de kallar ”Urban Park”.

– Vi är grymt stolta över paketeringen av festens nya område, säger Oskar Askevik, Skärgårdsfestens projektgrupp, i ett pressmeddelande.

Live Green-ledningen ovetande

Skärgårdsfesten skriver i ett pressmeddelande att det kommer finnas både liveakter, grafittimiljöer och ”sköna hängmiljöer” på området. Men detta är något som inte ledningen för Live Green vetat något om.

– Detta var nyheter för mig. Det förvånar mig att de inte har informerat oss om detta, säger Louise Lindén, grundare till Live Green-festivalen.

Vad tänker du om att Skärgårdesfesten nu anordnar ett eget gratisinslag i Holands park som ni gjort tidigare?

– Det låter väldigt mycket som Live Green. Man känner sig lite utbytt, säger Louise Lindén.

Bland annat kommer hiphopartisten Einár, artisten Imenella och Atomic Swing till Urban Park.

Inte planerat sedan tidigare

Robin Åkerman från Paraply produktion, som är upphandlad projekledare Skärgårdsfesten, menar att de har försökt att nå arrangörerna för Live Green.

– Det är jättetråkigt att det blivit såhär men vi upplever att vi har varit tydliga hela vägen, säger han.

Han menar att det nya gratisinslaget inte har varit planerat sedan tidigare.

– Vi har fått ha krismöten när Live Green valde att inte fortsätta i Hoglands park. Vi har ett uppdrag från kommunen som vi måste uppfylla och det finns ingen annan plats än Hoglands park där det får plats 2000 personer och vi har försökt skapa något som tyvärr får ersätta Live Green, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer