Rasmus Månsson är tillförordnad marknads- och försäljningschef på Blekingetrafiken. Foto: SVT

Trots resenärtappet – inga inställda avgångar i påsk

Publicerad

Blekingetrafiken har haft 70 procent färre resenärer än normalt den senaste veckan. Men trots resenärtappet finns det inga planer på att ställa in avgångar i nuläget.

Resandet med Blekingetrafiken fortsätter att minska med anledningen av restriktionerna om att resa mindre kollektivt i coronapandemin. Den senaste veckan har det varit 70 procent färre resenärer än normalt, något som P4 Blekinge uppmärksammat.

Rasmus Månsson, marknadsförare på Blekingetrafiken, menar att det är förklarlig statistik när alltfler jobbar hemifrån, även elever pluggar på distans.

Men trots tappet i antal resenärer har Blekingetrafiken inga planer på att dra ner på de antal resor som erbjuds i länet. Färre avgångar hade lett till mer trängsel ombord, vilket man vill försöka undvika.

– Det är viktigt att de som behöver ta sig till sina jobb kan resa med oss. Därför kör vi trafiken precis som vanligt, säger Rasmus Månsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.