Trots sponsorpengar – stjärnvärvning kan utebli

Uppdaterad
Publicerad

Trots sponsorernas riktade bidrag till en spetsspelare inför slutspurten av säsongen riskerar Karlskrona HK och publiken att gå miste om en extra stjärnvärvning. Sportchef Patric Larsson jobbar mot klockan.

Inför att transferfönstret stänger den 15 februari har det i veckan redan skett flera förändringar i truppen. Målvakten Henrik Lundberg har lånats ut för att ge plats åt Johan ”Honken” Holmqvist och Per Ledin har lämnat Karlskrona – och ersatts av IK Panterns Dennis Svensson.

Men fortfarande väntar både supportrar och sponsorer på ytterligare förstärkning med hjälp av de pengar som företag och privatpersoner samlat in.

Och frågan är nu om det blir någon spetsvärvning innan fönstret stänger – trots lagets utsatta läge i tabellen och den överhängande risken för kvalspel.

Sportchef Patric Larsson vill ha en offensiv transatlant men letar på en mager marknad.

– I dagsläget har jag inget jättehett alternativ. Det finns ett par namn, men det måste handla om spelare som i så fall själva vill hit. Och vi har inte obegränsat med pengar, säger han.

Om Larsson hinner knyta upp någon ledig stjärnspelare är alltså högst osäkert.

– Det är tveksamt. Ett fifty-fifty-läge. Ska vi värva så måste det vara någon som verkligen förstärker laget och inte göra det för värvandets skull, säger Patric Larsson. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.