Foto: TT/SVT

Truckförare i Karlshamns hamn saknar tillstånd

Publicerad

Truckförare som arbetar i Karlshamns hamn har kört truck utan fullständiga tillstånd. Nu får hamnbolaget böter på drygt 36 000 kronor efter kritik från Arbetsmiljöverket.

Vid ett tillfälle i våras och ett i somras gjorde Arbetsmiljöverket inspektioner i Karlshamns hamn. Då uppmärksammades det att truckförare körde truck utan fullständiga skriftliga tillstånd, något som bryter mot Arbetsmiljöverkets föreskrifter. Det visar handlingar som Nyhetsbyrån Siren tagit fram.

Enligt Arbetsmiljöverket ska det finnas skriftliga tillstånd som är personliga och som upplyser om vilka typer av truckar som körs och vilka arbetsuppgifter som gäller.

Denna information saknades på de tillstånd som hamnbolaget gjort och Karlshamns hamn får därför 36 400 kronor i böter.

Inom två månader ska beloppet vara inbetalt till länsstyrelsen om inte hamnbolaget väljer att motsätta sig boten. Då kan ärendet gå vidare till förvaltningsrätten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer