Tungt beväpnad polis i Olofström Foto: Peo Möller / TOPNEWS.SE

Tungt beväpnad polis i Olofström – orsaken ännu oklar

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen befann sig flera tungt beväpnade poliser på en adress i Olofström. Men polisen är förtegen kring orsaken.

Insatsen påbörjades under söndagseftermiddagen. Polisens regionala insatsstyrka med tungt beväpnad personal befann sig i området.

– Vi har ett utredningsärende i Olofström. Det är inget pågående brott, så allmänheten behöver inte vara orolig, sade Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral i Malmö.

Mer information än så vill polisen inte lämna ut. Enligt vittnen på plats lämnade insatsstyrkan och polisens tekniker adressen strax efter klockan 17. Uniformerade poliser dröjde dock kvar i området.

– Förundersökningssekretess råder och ärendet är överlämnat till åklagare , säger Rickard Lundqvist, presstalesperson för polisen.

Insatsen avslutades helt vid 17.45. Polisen vill dock fortfarande inte säga något om varför man var på platsen.

– Vi har sökt en person, men mer än så kan jag inte gå in på. Ingen misstänkt är gripen och personen ifråga är fortfarande eftersökt, säger Henrik Lindqvist, inre befäl vid polisen i Karlskrona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.