Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Region Blekinge är nu ute på en informationsturné för att få fler utrikes födda att vaccinera sig mot covid-19. Foto: SVT/Henrik Friberg

Turné ska få fler utrikesfödda att vaccinera sig

Publicerad

Region Blekinge är just nu ute på en informationsturné i länet där de försöker få fler utrikesfödda att vaccinera sig mot covid-19.

Under turnén besöks bostadsområden med många utrikesfödda i alla länets kommuner. Anledningen är att regionen ser att färre vaccinerar sig i dessa områden.

– Jag och min kollega pratar arabiska och vi vill hjälpa till att nå ut med vaccininformationen till folk som pratar arabiska, säger Alaa Al Hamdani, ST-läkare på Sölvesborgs vårdcentral.

Viktigt att ge rätt information

Det finns broschyrer på flera språk och tolkar som går omkring i bostadsområdet för att nå dem som inte vågar komma fram till regionens tält.

En av tolkarna är Abdalla Ismail som bland annat talar somaliska och precis pratat med tre kvinnor i bostadsområdet i Falkvik i Sölvesborg.

– Det viktigaste är att de boende får rätt information om hur de ska göra för att vaccinera sig, säger Abdalla Ismail, samhällskommunikatör på Blekinge integrations- och utbildningcenter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer