Foto: TT Bild

Polisen varnar: Halt på vägarna i hela Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen har det snöat i hela Blekinge. Nu varnar polisen för halka på vägarna i länet.

– Det har varit stora bekymmer på vägarna i norra Skåne och Blekinge, upp mot Kalmar, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisenregion syd.

Polisen varnar för halka på Blekinges vägar med anledning av nattens och dagens snöfall. Låg fart och rejält avstånd i trafiken rekommenderas.

– Vi uppmanar trafikanter att vara försiktiga. Den här halkan kan dyka upp plötsligt, säger Evelina Olsson.

Frontalkrock i Asarum

Strax efter klockan 16 på onsdagseftermiddagen kom ett larm om en trafikolycka på Långasjönasvägen i Karlshamn kommun. Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen.

Enligt räddningstjänsten västra Blekinge handlar det om en frontalkrock mellan två personbilar i låg hastighet. Två personer har undersökts av ambulans, men ingen behövde föras till sjukhus.

Tåg inställda

Under eftermiddagen meddelade även Trafikverket att ovädret påverkar tågtrafiken med förseningar och inställda tåg som följd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.