Arkivbild från dödsplatsen. Foto: SVT

Två frias från mordmisstankar

Uppdaterad
Publicerad

Två personer som tidigare varit skäligen misstänkta för mordet på 21-åriga Emmeli Olsson i Karlskrona avskrivs från utredningen. Misstankarna mot den tredje mannen kvarstår.

Två av de tre personer som varit misstänkta för mordet på 21-åriga Emmeli Olsson i Karlskrona i september kommer att slippa åtal. Samtidigt kvarstår misstankarna om grovt vapenbrott mot den ena av männen.

– Vi väntar fortfarande på besked från Nationellt forensiskt center om testskjutningarna av vapnet. Den analysen dröjer ytterligare omkring två veckor, säger Ulrika Grenerfors, åklagare.

#falletemmeli

Hävdar skjutolycka

Syftet med testskjutningarna är att avgöra från vilket avstånd skottet avlossades. Den 39-åriga mordmisstänkta mannen har hela tiden hävdat att Emmeli sköt sig själv i en skjutolycka.

21-åriga Emmeli Olsson avled i sviterna av en skottskada kvällen den 7:e september. Totalt har fyra män varit misstänkta för delaktighet i brottet. Nu är en 39-årig man misstänkt för mord och grovt vapenbrott, och en 57-årig man misstänkt för grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#falletemmeli

Mer i ämnet