Foto: SVT/Privat/Marika Ottosson

Sexklubb och katolsk kyrka – nu kan fastigheten bli din

Uppdaterad
Publicerad

För den som vill köpa en kyrka finns nu en möjlighet att göra det i Karlskrona. Där ligger nu ett annorlunda hus ute till försäljning – det katolska kapellet i Lindesnäs. En fastighet som tidigare fungerat som både sexklubb och Ica-butik.

Katolska församlingen i Karlskrona ska flytta in till centrum, till en byggnad som ligger vid Trefaldighetskyrkan vid Stortorget. Därför är nu det katolska kapellet i Lindsnäs till salu.

– Det är inte varje dag jag säljer kyrkor, säger Arvid Nilsson, fastighetsmäklare.

Fastigheten har en intressant historia.

Sedan mitten av 1990-talet har den fungerat som kapell för den katolska församlingen i Karlskrona, men innan dess låg sexklubben Club Neptun i lokalerna och det var också en Ica-butik på 1960-talet.

– Jag kan inte förneka att jag hört ryktet om att det varit en klubb där. Det har varit många olika verksamheter, säger Arvid Nilsson.

Biktrum finns kvar

Att det är den katolska församlingen som befunnit sig i lokalerna i mer modern tid märks på flera sätt.

– Det är en stor samlingslokal med kyrkliga attribut. Det finns ett par lägenheter och prästen bor i huset nu, säger Arvid Nilsson.

Finns det biktbås kvar?

– Ja, det finns biktrum. Det är ju ett katolskt kapell och det är lite spännande. Vad man ska göra med ett biktrum är upp till köparens vilda fantasi att fundera på.

Stort intresse

Enligt mäklaren finns det ett stort intresse för fastigheten.

– Jag är förvånad över intresset. Det är både företag och privatpersoner och det finns nog olika tankar med fastigheten. Både att utveckla lokalerna och att utveckla det till boende, så det står en köpare fritt, säger Arvid Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.