Arkivbild. Avspärrningen på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: TT

Kvinna hittad död – polisen misstänker brott

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern har hittats död i en lägenhet i Karlshamn. Omständigheterna på platsen gör att polisen misstänker att ett brott har begåtts.

Det var i fredags eftermiddag som polisen hittade en död kvinna i en lägenhet i Karlshamn. Polisen är i nuläget knapphändig med information, men säger att en person har tagits in på förhör.

– Det var omständigheterna i sig som gjorde att man misstänkte brott initialt. Kroppen är förd till Lund för obduktion, så får vi se vad den ger. En man har tagits in på förhör. Han har inte delgivits någon misstanke, utan är bara hörd som vittne, säger Carina Berggren, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Polisen vill inte gå in på hur kvinnan hittades eller vilka skador hon hade, om några. Lägenheten har spärrats av och en teknisk undersökning har gjorts, men vad den har gett för resultat vill polisen inte heller kommentera.

– Jag kan inte gå in i detalj på eventuella skador, och kommer inte heller säga hur hon anträffades.

Brottsrubriceringen är vållande till annans död, och polisen säger att de inte har några misstänkta i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.