Nepotism, svågerpolitik och ett undermåligt ledarskap. Så beskrivs arbetsklimatet på den nya tillväxtavdelningen där Thomas Johansson är chef. Foto: SVT

Utbrett missnöje med Johanssons ledarskap

Publicerad

Nepotism, svågerpolitik och ett undermåligt ledarskap. Den interna kritiken mot ledningen för Karlskrona kommuns nya tillväxtavdelning och chefen Thomas Johansson är utbredd, visar en kartläggning som SVT Nyheter Blekinge gjort.

I maj sjösatte Karlskrona kommun en omorganisation och inrättade den nya tillväxtavdelningen, för att tätare knyta samman kommunikations-, näringslivs- och turismavdelningen. Som chef tillsattes kommunikationschefen Thomas Johansson, och i spåren av den omorganisationen väcks nu omfattande intern kritik från den kommunala personalen.

– Det går fruktansvärt långsamt. Vi är nästan 30 personer i avdelningen, det finns ganska mycket kraft om man får rätt ut av det. Men då krävs ett tydligt ledarskap, att någon stakar ut kursen framåt och att det har tempo. När processen får ta så här lång tid är det ganska tydligt att det inte är prioriterat, säger en anställd.

Fruktar repressalier

Även på kommunikationsenheten är kritiken stor. Ingen som SVT Nyheter Blekinge pratar med vill träda fram öppet av rädsla för repressalier, och enligt flera anställda förekommer bland annat utfrysningsmetoder och särbehandling av personal.

– Thomas Johansson har ett minutiöst kontrollbehov och måste veta var vi befinner oss hela tiden varje dag, säger en anställd.

Att en kommunikatör på en kommunal informationsenhet är rädd för att prata öppet med media på grund av repressalier, är inte det allvarligt?

– Jo, det är klart. Och det säger väl en hel del.

– Om någon har synpunkter förutsätter jag att de tar det med mig, eller med min chef. Det gynnar ingen att föra den här diskussionen i media. Dessutom är jag inte längre chef på kommunikationsenheten. Självklart har alla rätt att prata med media, säger Thomas Johansson, chef på tillväxtavdelningen.

Kritiserade anställningar

Det har även riktats kritik mot hur anställningen av den nya enhetschefen i samband med omorganisationen gick till. Tjänsten annonserades aldrig ut, utan sköttes internt via mejl. Men enligt flera anställda var rekryteringen direkt riktad mot en anställd.

– Hon började redan innan med arbetsuppgifterna, hon fick all information och visste mer än oss andra. Det var mycket tydligt att det var henne Thomas ville ha, säger en annan.

– På ett personalmöte ställde Thomas sig upp och sa högt till alla att ”jag hoppas verkligen att du söker den här tjänsten” till henne, säger en anställd.

Händelsen bekräftas av flera anställda, men tillbakavisas av Thomas Johansson.

– Det där känner jag inte alls igen, varför skulle jag ha gjort det? Jag säger inte att dina källor ljuger, men de kan ha missuppfattat situationen. Det gjordes en internrekrytering. Att hon hade arbetsuppgifterna innan beror på att hon sedan sommaren 2017 haft tjänst som samordnare. Facket var med hela vägen och godkände tillsättningen. Processen är by the book, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer