Foto: Erik Alfredsson

Utpekade politikern: ”Finns ingen sanning i detta”

Uppdaterad
Publicerad

Liberalen Emanuel Norén förnekar bestämt att han närmat sig kommunanställda tjänstemän via sociala medier. Och någon utredning känner han inte till.

– Det finns ingen sanning i detta.

Enligt Norén är påståendena helt nya för honom – trots att flera ledande politiker i kommunen öppet bekräftar SVT Nyheter Blekinges uppgifter.

– Det stämmer helt enkelt inte.

Anklagelserna mot Emanuel Norén

Du har aldrig hört talas om detta?

Verkligen inte. Det känns väldigt märkligt.

Varför lämnade du Moderaterna?

– Därför att partiet gjorde en ideologisk omsvängning som inte var förenlig med mina politiska värderingar. Vi skildes i bästa samförstånd. Någon intern utredning har jag aldrig hört talas om.

Uppgifterna ska ha omöjliggjort ett fortsatt koalitionssamarbete. Hur ser du på det?

– Det är ingenting som jag känner till och känns som en efterhandskonstruktion. Ingen har vid något tillfälle vidtalat mig i det här ärendet. Det var Liberalernas eget val att gå i opposition.

Har du närmat dig och privat kontaktat kvinnliga medarbetare i kommunen?

– Aldrig på det sättet. Tvärtom. Många anställda i Karlshamn har sökt upp mig eftersom de saknat förtroende för den politiska ledningen, säger Emanuel Norén.

Hur ser du på det här sammantaget?

– Jag är inte felfri och har jag betett mig omoraliskt, vill jag ställa allt till rätta och be om förlåtelse. Men eftersom jag inte vet vad det handlar om eller vilka som i så fall drabbats har jag svårt att reflektera över mitt eget beteende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Anklagelserna mot Emanuel Norén

Mer i ämnet