Mannen erkänner brotten han nu åtalas för. Foto: SVT

Vaknade av inbrottstjuv i sängen – man åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan i huset vaknade av ljud från nedervåningen, och upptäckte då en knivbeväpnad inbrottstjuv som lagt sig i samma säng som hennes make. Samtidigt vaknade maken, och tjuven flydde. Nu åtalas en 30-årig man för inbrottet.

Klockan var närmare halv fem under decembermorgonen, och mannen beskriver hur han hade varit uppe och tittat på hockey. När han har sovit i ungefär en timme vaknar han av att någon lägger sig bakom hans rygg i sängen.

Samtidigt tänds taklampan av mannens fru, som ser hur en mörkklädd man ligger bakom ryggen på hennes make, med en kniv mot honom. Inbrottstjuven kommer snabbt upp och springer ut i huset, innan han stjäl parets bil och försvinner.

Sölvesborg

Grannen greps

Nu åtalas Sölvesborgs-parets 30-årige granne som misstänkt för inbrottet. Mannen hittades av polisen vid en busshållplats i Arkelstorp senare under morgonen. Nu åtalas han misstänkt för försök till grov stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

I förhör erkänner han brottet, men menar att han var kraftigt berusad och drabbad av en psykos. Anledningen till inbrottet menar han var att han ville stjäla en bil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sölvesborg

Mer i ämnet