Foto: SVT

Väktare sätts in på högstadieskola efter rånförsök

Publicerad

Efter att två elever ska ha försökt hota sig till en moped med ett pistolliknande föremål sätter Snäckebacksskolan i Ronneby in väktare.

– Det är oerhört tråkigt och ska inte behövas. Det är en form av nederlag med också en väckarklocka, säger Tobias Ekblad, chef på utbildningsförvaltningen på Ronneby kommun.

Det var innan sportlovet som två elever ska ha hotat andra elever med ett pistolliknande föremål, för att råna dem på en moped. För ett par veckor sedan ska även en elev ha uppträtt hotfullt mot en lärare på skolan. Efter detta har skolan beslutat att ta in väktare, vilket Sydöstran var först med att rapportera om.

– Det är helt oacceptabelt att man beter sig så och då måste vi och skolan markera, säger Tobias Ekblad.

Båda händelserna är polisanmälda och de två elever som misstänks för rånförsöket är avstängda och får undervisning i en annan lokal.

– Att stänga av elever är en kraftfull markering men samtidigt måste vi jobba för en mer långsiktig trygghet. Vi vill ha en öppen skola där man känner sig lugn och trygg, säger Tobias Ekblad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.