Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Blekingebo häktad – misstänks för sju år gammal våldtäkt på Bråvalla

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern som misstänks ha koppling till en bilbrand i Ronneby häktas för en våldtäkt på Bråvallafestivalen – för sju år sedan. När han DNA-topsats väcktes misstankar mot honom.

Efter en DNA-träff har en man i Blekinge begärts häktad som misstänkt för en våldtäkt på Bråvallafestivalen som arrangerades utanför Norrköping 2013. Brottet ska ha begåtts första dagen på festivalen.

Det var så att man säkrat spår sedan tidigare, men hade ingen misstänkt gärningsman förrän den här personen hittades i registren. Då blev det en matchning efter ganska många år. Det händer mer och mer ofta att det förr eller senare blir en träff. Men det här kom ganska plötsligt, säger Thomas Ramstedt som är åklagare till SVT Nyheter Öst.

Kopplingar till bilbrand

Polisen intresserade sig för mannen, som är i 40-årsåldern, efter att han misstänks ha en koppling till en bilbrand i Ronneby. När han DNA-topsats av polisen väcktes misstankar om inblandning i våldtäkten för sju år sedan, rapporterar P4 Blekinge och Blekinge Läns Tidning.

Enligt hans advokat medger han att han var på Bråvallafestivalen 2013 men förnekar brott, enligt radion.

Under häktningsförhandlingen i Norrköpings tingsrätt häktades mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.