Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Appen användas på några vårdcentraler, jourcentraler och närakutmottagningen. Foto: SVT

Ny vårdapp ska hjälpa patienterna och sjukvården

Publicerad

Region Blekinge har utvecklat en ny app som ska hjälpa patienter att boka besök och få rådgivning direkt i mobilen. Från och med nu kan appen användas på några vårdcentraler, jourcentraler och närakutmottagningen.

– Appen är tänkt att vara en möjlighet för våra invånare att enklare kunna kontakta hälso- och sjukvården, och då främst våra vårdcentraler, säger Helena Bjerstedt, hälso- och sjukvårdsstrateg i Region Blekinge.

Än så länge är endast vissa vårdcentraler kopplade till appen tillsammans med jourcentralen och närakuten. Arbetet med att fylla på fler enheter ska ske stegvis till april 2022.

Helena Bjerstedt, hälso- och sjukvårdsstrateg i Region Blekinge. Foto: Sigrid Hallqvist/SVT

”Modernt arbetssätt”

Enligt Helena Bjerstedt innebär vårdappen större möjligheter för människor med olika behov och svårigheter, men den ska också underlätta för personalen.

– Det är ett sätt för Region Blekinge att tillhandahålla ett modernt arbetssätt för dem som jobbar inom hälso- och sjukvård, säger Helena Bjerstedt.

Se mer om appen och hur den fungerar i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer