Foto: TT

Patienter lämnar vårdcentralerna i Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler Karlskronabor väljer bort vårdcentralerna och vänder sig istället till privata vårdgivare. Förra året förlorade vårdcentralerna i Karlskrona 2500 patienter, rapporterar P4 Blekinge.

Anledningen till att patienter vänder sig till privata vårdcentraler tros vara bristen på läkartider.

– Det är tyvärr så att Region Blekinge ligger i botten i landet när det gäller tillgänglighet på vårdcentralerna, säger Lars Gelander, som är nytillträdd hälso- och sjukvårdschef för Nära vård Region Blekinge, till radion.

Karlskrona

Regionen pudlar

Att Blekinge skulle ha sämst tillgänglighet är en uppgift som regionen senare under torsdagen tar tillbaka. Enligt ett pressmeddelande låg tillgängligheten strax under rikssnittet.

– Jag beklagar att jag bidragit till att sprida den felaktiga uppgiften och därmed skapat en sämre bild av tillgängligheten på våra vårdcentraler än vad som är fallet, säger Lars Gelander i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlskrona

Mer i ämnet