Anders Eriksson coachar och delar med sig av erfarenheter Foto: Petra Malving

Världsmästare på enduroläger i Rödeby

Uppdaterad
Publicerad

I Rödeby hålls ett träningsläger för enduro-förare i helgen. Med på lägret är också Sveriges mest framgångsrika enduroförare Anders Eriksson.

Under lördagen deltar över 30 personer på lägret, dagen därpå ungefär lika många och det är ett brett åldersspann på deltagarna, den yngsta är 12 år och den äldsta 65 år. Det är Rödeby Crossklubb som arrangerar lägret.

– Det är ju Anders Eriksson som är populär, det är jätteroligt att han ville komma till Blekinge och dela med sig av sin erfarenhet och kunskap, säger Petra Malving som är samordnare för lägret i klubben.

Mästarnas Mästare

Foto: SVT

Anders Eriksson är Sveriges mest framgångsrika enduroförare med flera VM-guld i bagaget, våren 2016 deltog han i SVT:s Mästarnas mästare där han slutade på en tredjeplats.

Under helgen får förarna individuell coachning av Anders Eriksson och hjälp med fjädringsinställningar bland annat. Förarna kör sen teknikövningar med olika svårighetsgrader på olika slingor. Intresset för lägret har varit stort.

– Den som åkt längst kommer från Älvdalen, säger Petra Malving.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.