Världsmästaren David Ronnefalk fick avbryta på grund av elfel i första kvalet, men vann därefter. Tävlingen avgörs kl 21 på söndagen. Foto: Ida Skyttberg

Världsmästaren Ronnefalk bland de tävlande i miniracing-SM

Uppdaterad
Publicerad

I helgen gick riksmästerskapen i miniracing i Karlskrona. Flera av Sveriges bästa miniracingförare var med och tävlade. Sammanlagt var 58 förare anmälda varav sex tillhör Karlskrona Mini Racing Klubb. Bland de tävlande fanns Karlskroniten tillika världsmästaren David Ronnefalk.

Mästerskap i miniracing, radiostyrd bil, samlade en elit som bland annat bestod av David Ronnefalk, flerfaldig världsmästare. Han tävlade båda dagarna. Nu närrestriktioner har lättats har han kunnat tävla internationellt.Nyligen hemkommen från tävlingar i Danmark och Portugal i Danmark med vinster i båda, var det en taggad Ronnefalk som tävlade på hemmabanan.

 – Jag har haft förmånen att kunna träna på en fininomhusanläggning i Kallinge som vi har renoverat det senaste året.Man kan köra både off road och on road där och det är intejättemånga anläggningar som har den möjligheten i Sverige. Det hargett mig förutsättningar för att kunna träna även när det har varitrestriktioner, men det är är annorlunda att tävla, det blir en heltannan press. Det är det man har saknat.

Tävlingen avslutas klockan 21 på söndagen.

Se mer från tävlingen i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.