Världsproducent i Kristianopel

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha lyssnat på bandet ”We met tomorrow” begav sig den världskände musikproducenten Krish Sharma till Sverige. Nu är han i Kristianopel för att producera bandets EP.

– Det här bandet talade verkligen till oss så vi kontaktade bandet och  hörde om vi kunde komma över och göra några tagningar.

Krish Sharma har precis kommit från Paris där har arbetat med Mick Jagger. Samarbetet med Rolling Stones inleddes dock redan år 1972 och sen dess har de fortsatt att arbeta tillsammans.

Och nu har den världskände producenten handplockat Oskarshamnsbandet ”We met tomorrow”.

– Det lät som en väldigt bra idé så vi var på, säger basisten Emil Fornander.

Gedigen meritlista

Förutom att ha producerat flera skivor med Rolling Stones, har Krish Sharma en fullmatad meritlista.  Han har producerat alltifrån Ugly kid Joe, Counting Crows till Ziggy Marley.

– Det kändes lite overkligt eftersom han jobbat med så stora artister, säger Karl Einarsson.

På söndag åker Krish Sharma tillbaka till Los Angelses för att arbeta tillsammans med Magnolia Memoir. Kvar lämnar han We met tomorrow och en ny EP som den världskände musikproducenten har  stora förhoppningar på.

– Det är väldigt tufft för band, speciellt för akustiska band som de här, att lyckas utomlands i engelsk-språkiga länder. Men det här bandet har det som krävs.

– Det ser ljust ut nu när vi kommit så här långt. Vad som helst kan ju hända, säger Emil Fornander.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.