– Campinggästerna är enbart positiva men en del säger att det vore skönt med lite regn så att det dammar av lite grann, säger Thomas Berg, campingägare i Karlskrona. Foto: Ante Frändén

Värmen lyfter campingplatserna

Publicerad

Trots att den extrema torkan slår hårt mot bönder och skogsägare innebär det varma vädret ett lyft för andra företagare. Ett exempel är campingplatserna, framför allt de havsnära,

– Det påverkar oss väldigt positivt både vad det gäller beläggning och försäljning och folk är ju väldigt ute mycket, i princip hela dygnet eftersom det är så skönt varmt och badväder hela tiden, säger Thomas Berg campingägare i Karlskrona.

Har hämtat hem trög start

Efter en trög start på säsongen efter den sena våren har det varma vädret gjort att camping har med råge har hämtat hem den sämre försommarsäsongen. Nu väntas kulmen nås vecka tjugonio och trettio och att campinggästerna trivs i värmen märker Thomas Berg av deras reaktioner.

– Campinggästerna är enbart positiva men en del säger att det vore skönt med lite regn så att det dammar av lite grann, säger Thomas Berg, campingägare i Karlskrona. Foto: Ante Frändén

– De är enbart positiva men en del säger att det vore skönt med lite regn så att det dammar av lite grann. Idealvädret just nu är naturligtvis att det fortsätter så här och så kanske man skulle önska sig en skur på natten då och då, säger han.

Fåtal platser kvar

Vid en rundvandring på campingen finns det endast ett fåtal platser tomma och många kommer långväga ifrån. Man kan se registreringsskyltar från bland andra Tyskland, Danmark och från Finland kommer Rainer Björklöf som gör en längre semestertripp i Sverige.

– Vi kommer nerifrån Skåne och efter Karlskrona tänker vi oss vidare via Ölandsbron till Öland, säger han.

Rainer och Carita Björklöf från Finland gör en längre semestertripp i Sverige. Foto: Ante Frändén

Rainer Björklöf  är dock lite kluven till det torra vädret.

– För camparen så är det ju bra men för övrigt så är det otroligt torrt så att det är väldigt brandfarligt så man ska vara försiktig med elden.

”Det är fantastiskt”

Det är full fart på campingen, många ligger på stranden och badar medan andra väljer att spela minigolf . Från Malmö hittar vi Bonnie Gustavsson som gör sin trettioåttonde sommar på campingen och han njuter helt och fullt av sommarens väder;

– Det är fantastiskt, det var länge sedan vi hade en sådan sommar. Jag kan knappt komma ihåg att det varit så varmt någon gång. Vi har varit här sedan veckan före midsommar och inte varit hemma en enda gång så vi har legat här hela tiden och utnyttjat varenda dag, säger han.

– Det är fantastiskt, säger erfarne camparen Bonnie Gustavsson om det varma vädret. Foto: Ante Frändén

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.