Växjö kan bli hemmaplan för HIF

Uppdaterad
Publicerad

Bygget av nya idrottshallen i Karlskrona är försenat och detta innebär troligtvis att HIF Karlskrona kommer att få spela hemmamatcher i handbollsligan i Växjö i höst.

Bygget skulle varit igång i januari men nu är det maj och Martin Wallin som är fastighetsansvarig på Brinova säger till Blekinge läns tidning att det beror på att de inte kunnat börja med rivningen av Östersjöhallen eftersom det varit verksamhet där.

För att göra plats för den nya arenan där Östersjöhallen nu ligger måste läktaren på långsidan mot Östersjöhallen rivas. Förutom saneringen är bekymret hur och när det ska ske.

HIF Karlskrona har enligt tidningen fått besked om att idrottshallen troligtvis inte kommer kunna användas vid seriestarten av handbollsligan. Och alternativet blir då Teleborgshallen i Växjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.