Foto: SVT

VD: ”Bara hört rykten om en polisanmälan”

Uppdaterad
Publicerad

Trots att det var ett halvår sedan det kommunala vattenbolaget Miljöteknik polisanmäldes, har inte Peter Berglin, vd på Miljöteknik, fått någon information om det.

– Vi har inte blivit underrättade utan det har kommit till bolaget ryktesvägen, säger Peter Berglin.

Bolaget polisanmäldes av kommunalrådet Roger Fredriksson (M), för exakt ett halvår sedan. Trots att en utredning pågår har inte Peter Berglin, vd på Miljöteknik, fått någon information från polisen.

– Jag vet att polisen är hårt ansatta. Det är väl en prioritering de har gjort. Men för vår del vill vi att de tar tag i det, säger han.

Ronneby

Gör egen utredning

Samtidigt som en polisutredning pågår genomför Miljöteknik en intern granskning. En revisionsbyrå har även varit på plats för att intervjua flera av medarbetarna och inhämta material. Resultatet av granskningen ska presenteras inom några veckor.

– Jag hoppas den ska ge ett klart besked om några fel har begåtts och i sådant fall hjälp på vägen hur vi korrigerar det. I den bästa av världar är det inga fel, utan vi kan gå vidare, säger Peter Berglin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ronneby

Mer i ämnet