Foto: SVT

Veckans nyheter i Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Vårdpersonal slår larm om bristande skyddsutrustning, krögaren från Jämjö sitter i karantän i Barcelona och 17-åriga Linnea Herrlin i Sölvesborg riskerar jobbet om hon kuggar på körkortsprovet – det är några av nyheterna från veckan som gått.

Blekingesjukhus saknar tillräckligt med vårdplatser

Blekingesjukhusets brist på vårdplatser leder till att fler och fler patienter läggs in på avdelningar där de egentligen inte skulle ha vårdats. Läget har varit väldigt ansträngt sedan förra året, då en vårdavdelning fick dras in, och coronaläget förväntas förvärra situationen ytterligare.

Krögaren från Jämjö om livet i karantän i Barcelona

I vanliga fall serverar krögaren Nina Olsson från Jämjö blekingska delikatesser på sin restaurang i Barcelona. Men på grund av coronaviruset har hon fått stänga verksamheten och sitter nu i karantän i sitt hem.

Får betala för något han varken beställt eller vill ha

Grannen ville se en bredare väg och vände sig till Lantmäteriet. Men markägaren höll inte med. Nu går Lantmäteriet på grannens linje och kräver dessutom markägaren på 61 000 kronor för uträttat arbete.

Larm från vården: ”Ställs mot corona – utan skydd”

Engångsvisir som återanvänds, ingen möjlighet till isolering – och vårdanställda som jagar egen skyddsutrustning på nätet. Personalen slår larm mitt i kampen mot coronaviruset.

Äldre har kontakt med anhöriga via videosamtal

Det råder numera besöksförbud på alla landets äldreboenden. På serviceboendet Af Klint i Karlskrona ser personalen nu till att anhöriga kan ha kontakt med de äldre antingen via videosamtal eller genom att träffas utanför boendet.

Riskerar jobbet om hon kuggar på uppkörningen

Mycket står på spel för 17-åriga Linnea Herrlin i Sölvesborg. Kuggar hon på uppkörningen i vår går hon inte bara miste om körkortet, hennes sommarjobb ligger också i farozonen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer