I klippet ovan berättat Sofia Swartz mer om Idrottens dag i Blekinge. Foto: TT/Privat

Dags för Idrottens dag: ”Vill nå de minst aktiva barnen”

Uppdaterad
Publicerad

120 minuters fysisk aktivitet står på schemat för många av Blekinges skolelever när det på fredag är dags för Idrottens dag.

– Vårt mål är att nå de minst aktiva barnen, säger Sofia Swartz, kommunikatör på RF-SISU Blekinge.

Fredagen den 25 september arrangerar Riksidrottsförbundet Idrottens dag i skolor över hela landet – och så även i Blekinge.

– I år är vårt mål att nå de minst aktiva barnen. Det är viktigt att väcka en lust till rörelse, eftersom det gynnar oss genom hela livet, säger Sofia Swartz.

Barn över hela Europa deltar

Årets upplaga av Idrottens dag anordnas i samarbete med skolor från hela Blekinge, och varje skola har möjlighet att utforma dagen på sitt vis.

– Men målet är att minst ett par idrottsföreningar ska finnas på plats vid respektive skola under dagen. Vi vill bygga broar mellan skolan, barnen och idrottsrörelsen. Förhoppningen är att fler barn i Blekinge ska upptäcka idrotten, säger Sofia Swartz. 

Idrottens dag är en del av European School Sports Day och EU:s satsning European Week of Sport, vilket innebär att skolbarn över hela Europa kommer att delta i Idrottens dag samtidigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.