I den här videodagboken delar studenterna med sig av sina framtidsplaner och hur de påverkas av coronaviruset. Foto: Privat/Arkiv/Montage

Vlogg om framtiden: ”Möjligheterna finns inte längre”

Publicerad

Skoltiden börjar lida mot sitt slut för SVT Nyheter Blekinges student-vloggare. Men vad som väntar är osäkert för några av dem. Coronaviruset har stoppat planer och förändrar framtiden för studenterna.

– Jag jobbar på Ica, där kommer jag att vara hela sommaren. Egentligen hade jag tänkt resa med några kompisar efter sommaren, men med tanke på corona så vet man ju inte hur det blir, säger William Stormaeus i Karlskrona.

– Min tanke var att åka till London och jobba lite där för att lära mig mer engelska. Och jag skulle jättegärna vilja plugga vidare till nånting inom försäljning, inredning och marknadsföring för det är jag intresserad av, säger Mirai Thorssell i Ronneby.

– Det är många som diskuterar om det är värt att sätta sig i bostadskö eller hyra nånting när det kommer vara distans nu till hösten, och betala hyra om man ändå inte ska bo där för man pluggar hemifrån, säger Lucia Johansson i Karlshamn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet